Muziek Tandemfiets

Punge en Vliegwerk bieden je de kans om samen met een vriend of vriendin te genieten van een rit op de Muziek Tandemfiets. Ontdek zelf hoe deze installatie jullie beweging omzet in muziek.

Beleving

Je gaat op de fiets zitten en zet de koptelefoon op die eerder nog uitnodigend over het stuur hing. Je hoort helemaal niks. Langzaam begin je de pedalen in beweging te brengen en merkt dat er krakend geluid klinkt uit de koptelefoon. Je stopt even met trappen. Het wordt weer stil. Hé! Dus als ik trap hoor ik… Nu trap je sneller. Het geluid wordt muziek en klinkt helder door de koptelefoon. Hoe harder je trapt hoe zuiverder de muziek klinkt!

Concept

De Muziek Tandemfiets is een mobiele interactieve installatie waarin fietsen, muziekbeleving en duurzaamheid centraal staan. Door te fietsen op de tandem wordt energie opgewekt. Deze groene energie zet de fiets om in muziek die klinkt door de koptelefoons die beide fietsers dragen.

In het wild

Compilatie fiets op In Vervoering. foto’s D. van den Berg.

In de zomer van 2011 stond de Muziek Tandemfiets op In Vervoering. Dit is het mobielste en intiemste festival van Utrecht. Op bijzondere podia als paardenwagens, caravans, bakfietsen, sloepen en vouwwagens staan bands, singer-songwriters, dichters, schrijvers, filmmakers en theatermakers klaar om je In Vervoering te brengen.

In de lente van 2011 stond de Muziek Tandemfiets op het Geeffeest, in Lombok te Utrecht. Het GeeFFeest was een initiatief van Wishingwellwest en werd gevierd in de straten van Complex 507.